آیا زود انزالی درمان دارد؟
زود انزالی، که از نظر پزشکی به عنوان انزال زودهنگام (PE) شناخته می شود، یک اختلال جنسی شایع در مردان است که با انزال غیرقابل کنترل قبل یا حین رابطه جنسی و اغلب قبل از رسیدن به ارضای جنسی شریک جنسی، مشخص می شود.
زود انزالی چگونه درمان میشود؟
این مشکل زور انزالی می تواند برای مردان و شرکای آنها ناراحت کننده و استرس زا باشد. زود انزالی و درمان آن مساله مهمی می باشد که برای بسیاری از افراد مطرح است که در این مقاله به درمان مشکل زود انزالی می پردازیم.
علت زود انزالی چیست؟
علل مختلفی برای زود انزالی وجود دارد، از جمله آن ها می توان به عوامل روانشناختی، عوامل بیولوژیکی اشاره کرد. عوامل روانشناختی زود انزالی عبارتند از:
- اضطراب و استرس
- افسردگی
- عزت نفس پایین
- مشکلات روابطی
- سابقه سوء استفاده جنسی
- ترس از عدم موفقیت
عوامل بیولوژیکی زود انزالی نیز شامل موارد زیر است:
- عدم تعادل هورمونی
- مشکلات عصبی
- التهاب پروستات
- مصرف داروهای خاص
البته در برخی موارد، ممکن است هیچ علت مشخصی برای زود انزالی وجود نداشته باشد.
راه های درمان زود انزالی
در ادامه به راه های مختلفی که برای درمان زود انزالی وجود دارد اشاره خواهیم کرد. البته قبل از این که به فکر درمان زود انزالی شوید باید کارهایی انجام دهید که در زمان برقراری رابطه جنسی، تحریک کم تری صورت پذیرد. به عنوان مثال استفاده از کاندوم بسیار نازک اصلا برای افرادی که مشکل زودانزالی دارند، توصیه نمی شود.
راه های درمان زود انزالی خانگی
در حالی که هیچ درمان قطعی خانگی برای زود انزالی (PE) وجود ندارد، چند روش وجود دارد که ممکن است به برخی از مردان کمک کند. در ادامه این روش های درمانی خانگی را توضیح می دهیم.
تغییرات در سبک زندگی
منظور از تغییرات در سبک زندگی، موارد زیر می باشد:
- کاهش استرس: استرس می تواند یک عامل اصلی PE باشد. یافتن راه هایی برای مدیریت استرس، مانند ورزش، مدیتیشن یا یوگا، می تواند به بهبود عملکرد جنسی شما کمک کند.
- اجتناب از کافئین و الکل: کافئین و الکل می توانند تحریک پذیری را افزایش داده و PE را بدتر کنند.
- خواب کافی: کمبود خواب می تواند بر سطح هورمون ها و عملکرد جنسی شما تأثیر بگذارد.
- ورزش منظم: ورزش می تواند به کاهش استرس، بهبود سلامت کلی و افزایش سطح انرژی شما کمک کند که می تواند به نوبه خود به بهبود عملکرد جنسی شما کمک کند.
- رژیم غذایی سالم: خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدنتان برای عملکرد صحیح کمک کند.
درمان های گیاهی و مصرف مکمل ها
مصرف یک سری از مکمل ها هم در درمان زود انزالی تاثیرگذار است:
- زنجبیل: زنجبیل ممکن است به کاهش التهاب و بهبود گردش خون کمک کند که می تواند به نوبه خود به بهبود عملکرد جنسی کمک کند.
- جینسینگ: جینسینگ ممکن است به افزایش میل جنسی و بهبود عملکرد نعوظ کمک کند.
- خارخاس: خارخاس ممکن است به افزایش سطح تستوسترون و بهبود عملکرد جنسی کمک کند.
قبل از مصرف هر گونه گیاه یا مکمل جدید، حتما با پزشک خود صحبت کنید، زیرا ممکن است با داروهای فعلی شما تداخل داشته یا عوارض جانبی داشته باشد. البته استفاده از محصولاتی مانند اسپری تاخیری تا حد بسیار زیادی می تواند مشکل زود انزالی را تا حد زیادی برطرف نماید. به یاد داشته باشید که این روش های خانگی ممکن است برای همه موثر نباشد. اگر زود انزالی را به طور مکرر تجربه می کنید، باید برای تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.
درمان زود انزالی با خرما
در حالی که برخی منابع ادعا می کنند که خرما می تواند به رفع زود انزالی کمک کند، هیچ مدرک علمی قوی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد. با این حال، خرما فواید سلامتی متعددی دارد که ممکن است به طور غیرمستقیم به بهبود عملکرد جنسی و رفع زود انزالی کمک کند. خرما منبع خوبی از قند طبیعی، فیبر و پتاسیم است که می تواند به افزایش سطح انرژی شما کمک کند. داشتن انرژی بیشتر می تواند میل جنسی و عملکرد شما را بهبود بخشد. همچنین خرما حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به بهبود سلامت قلب شما کمک کند. سلامت قلب خوب برای گردش خون مناسب، که برای نعوظ و عملکرد جنسی ضروری است، مهم است.
این ماده غذایی منبع خوبی از منیزیم است که می تواند به کاهش استرس کمک کند. استرس می تواند یک عامل اصلی زود انزالی باشد، بنابراین کاهش سطح استرس می تواند به بهبود عملکرد جنسی شما کمک کند. از سوی دیگر خرما حاوی هورمونی به نام بور است که می تواند به افزایش میل جنسی کمک کند.
درمان زود انزالی با خمیر دندان
برخی از خمیر دندان ها حاوی ماده بی حس کننده (برای لثه و دندان های حساس) هستند که می توانند با بی حس کردن موضعی ناحیه تناسلی به تاخیر انداختن انزال زودرس کمک کنند. توجه داشته باشید که مواد ساینده و شیمیایی موجود در خمیر دندان می توانند باعث ایجاد سوزش و تحریک خفیف در ناحیه تناسلی شوند. دلایل متعددی برای عدم استفاده از خمیر دندان برای درمان PE وجود دارد.
اولا خمیر دندان برای استفاده داخلی طراحی نشده است و مواد تشکیل دهنده موجود در آن می توانند برای غشاهای ظریف ناحیه تناسلی تحریک کننده باشند. ثانیا خمیر دندان می تواند باکتری ها را به دام بیندازد. این امر خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. از سوی دیگر خمیر دندان می تواند بر روان کننده های طبیعی بدن اثر بگذارد. این می تواند اصطکاک را در طول رابطه جنسی افزایش دهد و باعث درد و ناراحتی شود.
درمان روز انزالی با عسل
درمان زود انزالی یکی از صدها خاصیت دارویی این ماده جذاب و خوشمزه (عسل) است. وجود انواع ویتامین ها، پروتئین ها و آنتی اکسیدان های فراوان در عسل، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی بدن می شود و خستگی را برطرف می کند. این اثرات با مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری عسل به صورت مداوم قابل دستیابی است. همچنین عسل به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها باعث باز شدن راه رگ های خونی بدن شده و گردش خون را افزایش می دهد. در نتیجه منجر به استقامت بهتر و افزایش مدت زمان رابطه جنسی می گردد.
عسل به تنهایی می تواند موثر باشد، اما در صورت ترکیب با سایر مواد طبیعی، می تواند خاصیت دوچندانی داشته باشد. در واقع به دلیل خاصیت ترکیب پذیری بالای عسل با سایر مواد طبیعی، این ماده در کنار ترکیبات دیگر می تواند به یک معجون بسیار قدرتمند تبدیل شود. انواع معجون عسل برای درمان زود انزالی محدود به یک یا دو مورد نیست بلکه معجون های عسل زیادی وجود دارند که به راحتی می توانید در منزل تهیه کرده و مصرف کنید و از خواص و فواید منحصر به فرد آن ها در درمان این ناتوانی بهره مند شوید.
درمان زود انزالی با یخ
یخ قطعا باعث جلوگیری از زود انزالی خواهد شد ولی نباید فراموش کنیم که استفاده از یخ بر روی آلت تناسلی می تواند مضر باشد و باعث بی حسی، آسیب و سایر مشکلات شود. یخ می تواند به اعصاب و رگ های خونی آلت تناسلی آسیب برساند. این می تواند منجر به بی حسی، درد و سایر مشکلات شود. همچنین یخ می تواند باعث اسپاسم عضلانی در آلت تناسلی شود. این می تواند نعوظ را دشوارتر کند و انزال را دردناک تر کند. از سوی دیگر یخ می تواند اثر ضد انزال داروها و درمان های دیگر را کاهش دهد.
راه های درمان زود انزالی در آقایان
داشتن مشکل انزال زودرس در رابطه جنسی، یک مسئله شایع در بین آقایان است. مطالعات نشان می دهد که از هر سه مرد، یک نفر با این مشکل روبرو می شود. زود انزالی زمانی اتفاق می افتد که مرد قبل از اینکه خودش یا شریک جنسی اش برای اوج لذت آمادگی داشته باشند، به ارگاسم برسد. بسیاری از مردانی که این مشکل را تجربه می کنند، احساس سرخوردگی و اضطراب خواهند کرد که می تواند منجر به اجتناب کامل از رابطه جنسی شود. توجه به بهترین زمان برای رابطه جنسی یکی از بهترین و راحت ترین کارهایی است که برای درمان این مشکل می شود انجام داد.
در حالی که زود انزالی می تواند دلسرد کننده و استرس زا باشد، اما دریافت درمان به موقع در بازگشت به یک زندگی جنسی طبیعی بسیار موثر است. درمان می تواند به افزایش اعتماد به نفس فرد و کاهش اضطراب او کمک کند. استفاده از محصولاتی مانند کاندوم فوق تاخیری می تواند تا حد بسیار زیادی زود انزالی را به تاخیر بیندازد ولی باید به روش های دیگر هم فکر کنید.
راه های درمان زود انزالی در زنان
آیا تا به حال در مورد زود انزالی در زنان چیزی شنیده اید؟ این موضوع به اندازه زود انزالی در مردان رایج نیست، اما قطعا یک مشکل واقعی به شمار می رود. در واقع به دلیل پیچیده تر و طولانی تر بودن چرخه جنسی در زنان، این عارضه نسبت به مردان شیوع کمتری دارد. زود انزالی در زنان می تواند به دلایل عاطفی، روانی و جسمی رخ دهد و منجر به مشکلاتی مانند کاهش میل جنسی و بی علاقگی به فعالیت جنسی شود. زود انزالی در زنان زمانی اتفاق می افتد که برخی از زنان قبل از شروع رابطه جنسی یا اندکی پس از آن به ارگاسم و رضایت می رسند. این مسئله می تواند در دراز مدت بر روابط جنسی بین زوجین تأثیر بگذارد و باعث نارضایتی هر دو طرف شود. مشکل، زمانی به وجود می آید که زن قبل از رسیدن شریک به ارگاسم ارضا شود، در نتیجه رابطه جنسی کوتاه شده و لذت آن کاهش پیدا می کند.
درک دلایل بروز این مشکل می تواند به حل و مدیریت آن کمک کند. استرس نقش مهمی در زود انزالی زنان ایفا می کند. استرس نه تنها بر مغز تأثیر می گذارد، بلکه باعث ایجاد فرآیندهای فیزیکی مختلفی در بدن برای مقابله با آن می شود. این فرآیندها شامل سیستم های مختلفی در بدن می شود و به همین علت، استرس یک عامل بنیادی در بروز زود انزالی در زنان به شمار می رود. عدم تنوع در رابطه جنسی هم مشکل بسیار مهمی است که می تواند باعث زودانزالی شود. به همین دلیل زنان معمولا با این سوال مواجه هستند که چگونه در رابطه جنسی تنوع ایجاد کنیم؟ یکی از بهترین راه ها استفاده از محصولات زناشویی مفید است.
بهترین درمان مشکل زود انزالی
بهترین درمان برای زود انزالی به علت آن بستگی دارد. در اینجا چند روش درمانی رایج برای زود انزالی آورده شده است:
- داروها: مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) با افزایش سطح سروتونین در مغز عمل می کنند. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که نقش مهم در خلق و خو و عملکرد رابطه جنسی دارد. SSRIs می توانند به تاخیر در انزال و افزایش رضایت جنسی کمک کنند. نمونه هایی از SSRI ها عبارتند از پاروکستین (پاکسیل) و سرترالین (زولوفت). داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای نیز می توانند به افزایش سطح سروتونین در مغز کمک کنند. آنها همچنین ممکن است اثرات دیگری بر روی انتقال دهنده های عصبی مانند نوراپی نفرین داشته باشند. نمونه هایی از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای عبارتند از ایمی پرامین (توفرانیل) و کلومیپرامین (آنافرانیل).
- درمان: درمان شناختی رفتاری یا CBT می تواند به شما کمک کند تا الگوهای تفکر و رفتاری که به زود انزالی کمک می کنند را شناسایی و تغییر دهید. یک درمانگر CBT می تواند به شما تکنیک هایی برای افزایش کنترل خود بر انزال آموزش دهد. تمرینات کف لگن هم می توانند یک راه درمانی برای این مشکل به حساب بیایند. عضلات کف لگن نقشی اساسی در کنترل انزال دارند. تقویت این عضلات با انجام تمرینات کف لگن می تواند به تاخیر در انزال کمک کند.
برای درمان زود انزالی چه قرصی بخوریم؟
قرصی به نام داپوکستین وجود دارد که می تواند به شما در این زمینه کمک کند! این نوعی دارو است که به کنترل سطح سروتونین در بدن شما کمک می کند و به طور خاص برای درمان انزال زودرس طراحی شده است. می توانید این قرص را حدود 1 تا 3 ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف کنید و از مزایای آن بهره مند شوید. آقایان بین 18 تا 64 سال می توانند از این قرص برای کمک به مشکل انزال زودرس خود استفاده کنند. لطفا به خاطر داشته باشید که این متن به منزله تجویز پزشکی نیست. حتما برای مصرف هر نوع دارویی و برای راهنمایی در مورد رفع زود انزالی با یک متخصص پزشکی مشورت کنید. البته خرید محصولات زناشویی برای درمان مشکل زود انزالی، نیازی به تجویز دکتر ندارد.
آیا زود انزالی با عمل جراحی درمان میشود؟
در حالی که عمل جراحی گاهی اوقات به عنوان یک گزینه درمانی برای زود انزالی (PE) در نظر گرفته می شود، اما به طور کلی به عنوان خط اول درمان توصیه نمی شود. چرا که عمل جراحی می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد و همیشه موثر نیست. روش های جراحی برای PE عبارتند از:
- فرنولوپلاستی: این روش شامل کوتاه کردن یا برداشتن قسمتی از رگ های خونی است که به آلت تناسلی خون می رساند. این امر می تواند به کاهش حساسیت آلت تناسلی و تاخیر در انزال کمک کند.
- ایمپلنت عصبی: این روش شامل کاشت دستگاهی در عصب مسئول انزال است. این دستگاه می تواند با استفاده از یک ریموت کنترل فعال شود تا انزال را به تاخیر بیندازد.
- وازکتومی: این روش شامل بریدن یا مسدود کردن لوله های واز دفران است که اسپرم را از بیضه ها به کیسه منی حمل می کند. این روش برای درمان PE نیست، اما می تواند انزال را کمتر لذت بخش کند و در نتیجه ممکن است میل به انزال زودرس را کاهش دهد.
قبل از در نظر گرفتن عمل جراحی برای زود انزالی، سایر گزینه های درمانی را با پزشک خود بررسی کنید. در نهایت، تصمیم به انجام عمل جراحی برای PE یک تصمیم شخصی است که باید با در نظر گرفتن تمام خطرات و مزایا با دقت گرفته شود.