احتمال بارداری با کاندوم

آیا احتمال بارداری با کاندوم وجود دارد؟

آیا احتمال بارداری با کاندوم وجود دارد؟ این سوالی است که برای بسیاری از افراد پیش می آید. استفاده از کاندوم در زمان برقراری رابطه جنسی، تاثیر زیادی در پیش گیری از بارداری و البته بیماریهای جنسی دارد. با این وجود قطعا هیچ کسی نمی تواند ادعا کند که احتمال بارداری را به طور کامل از بین می برد. در واقع تأثیر آن به روش استفاده خود فرد وابسته است.

احتمال بارداری با کاندوم چقدر است؟

احتمال بارداری با کاندوم سالم و در صورت استفاده صحیح، حدود 2 درصد است. این به این معنی است که از هر 100 زن که در طول یک سال از کاندوم به عنوان تنها روش پیش گیری از بارداری استفاده می کنند، 2 نفر باردار می شوند. با این حال، در عمل، درصد احتمال بارداری با کاندوم حدود 15 درصد است. این به این دلیل است که مردم ممکن است در استفاده از کاندوم اشتباهاتی داشته باشند.

اشتباهاتی مانند استفاده از کاندوم تاریخ مصرف گذشته، پاره شدن یا لیز خوردن کاندوم در حین رابطه جنسی، استفاده نادرست از کاندوم، مانند عدم قرار دادن آن روی آلت تناسلی قبل از دخول. این را هم اضافه کنیم که امروزه یک سری کاندوم جدید با نام کاندوم اسپرم کش در بازار وجود دارند که احتمال بارداری را کم تر از عدد 2 درصد و 15 درصدی که در بالا گفتیم، خواهند کرد.

احتمال بارداری با کاندوم سوراخ

احتمال بارداری با کاندوم سوراخ بسیار بالا است. در واقع، اگر کاندوم سوراخ باشد، احتمال بارداری تقریباً معادل عدم استفاده از آن است، یعنی حدود ۸۵ درصد. پارگی کاندوم می تواند منجر به نشت اسپرم به داخل واژن شود. سوراخ ‌های کوچک در کاندوم ممکن است با چشم هم قابل مشاهده نباشند و حتی سوراخ ‌های میکروسکوپی هم می توانند اسپرم را از خود عبور دهند. در صورت سوراخ شدن کاندوم باید رابطه جنسی را متوقف کنید. کاندوم را خارج کرده و به دقت بررسی نمایید و همچنین از روش ‌های پیش گیری از بارداری اورژانسی مانند قرص‌ های ضد بارداری اورژانسی استفاده کنید. در انتها هم در صورت عدم اطمینان از عدم بارداری، آزمایش بارداری انجام دهید.

احتمال بارداری با کاندوم پاره شده

استفاده از کاندوم می تواند یک سری از مشکلات را به همراه داشته باشد که یکی از آن ها پاره شدن است. بدیهی است که اگر قبل از رابطه جنسی متوجه پارگی کاندوم شوید، از آن استفاده نخواهید کرد ولی در صورتی که در وسط رابطه جنسی، کاندوم پاره شود، اتفاق ترسناکی افتاده است. طبق آمار، ۲۹ درصد از مردها و ۱۹ درصد از زن ها لااقل یک ‌بار با پاره شدن کاندوم مواجه شده اند. بنابراین اگر برای شما هم این اتفاق افتاده، نباید فکر کنید اولین نفر هستید. پارگی کاندوم احتمال باردار شدن را به شدت افزایش می دهد و از طرف دیگر احتمال ابتلا به بیماری ‌های جنسی را هم خیلی زیاد می کند.

احتمال بارداری با کاندوم سالم

احتمال بارداری با کاندوم سالم بسیار کم است، اما غیرممکن نیست. در حالت ایده آل و با استفاده صحیح، کاندوم می تواند تا 98 درصد از بارداری جلوگیری کند. یعنی درصد احتمال بارداری با کاندوم، خیلی پایین است اما در عمل، به دلیل خطاهای انسانی در حین استفاده، این احتمال افزایش می یابد. خلاصه کلام این که استفاده از کاندوم سالم لازم است ولی کافی نیست و شما باید از آن استفاده درستی هم داشته باشید.

جلوگیری با کاندوم احتمال بارداری دارد؟

جلوگیری از بارداری با کاندوم تا حد بسیار زیادی می تواند موثر باشد و جلوی بارداری را بگیرد ولی به هیچ عنوان نمی توان انتظار صد در صدی از آن داشت. اگر می خواهید پیش گیری از بارداری ناخواسته به بهترین نحو صورت پذیرد از ترکیبی از روش های جلوگیری استفاده کنید.

برای کاهش احتمال بارداری از چه کاندومی استفاده کنیم؟

بهترین نوع کاندوم برای کاهش احتمال بارداری کاندوم لاتکس است، البته اگر به درستی استفاده شود. کاندوم های لاتکس در اشکال، اندازه ها و طعم های مختلف وجود دارند، بنابراین می توانید نوعی را پیدا کنید که برای شما و همسرتان راحت باشد.

چه زمانی از کاندوم استفاده کنیم؟

باید همیشه در هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کرد. این محصول زناشویی باید قبل از شروع تماس جنسی، از جمله دخول، قرار داده شود و در طول رابطه جنسی، از جمله در هنگام انزال، در جای خود باقی بماند. همچنین باید بلافاصله پس از رابطه جنسی برداشته شود.

نکات مهم در استفاده از کاندوم

در استفاده از هر یک از محصولات زناشویی باید به نکاتی توجه کرد. موارد مهم در استفاده از کاندوم هم عبارتند از:

قبل از استفاده:

  • در زمان خرید کاندوم و استفاده از آن تاریخ انقضا را بررسی کنید و از کاندوم‌هایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است استفاده نکنید.
  • کاندوم را با احتیاط باز کنید و از پاره شدن کاندوم با ناخن یا دندان خودداری کنید.
  • از روان کننده ‌های مبتنی بر آب یا سیلیکون استفاده کنید. روان کننده‌ های روغنی مانند وازلین می توانند کاندوم را پاره کنند.
  • از هر کاندوم فقط یک بار استفاده کنید و بعد از استفاده دور بیندازید.
  • کاندوم را در جای خنک و خشک نگهداری کنید و آن ‌ها را در معرض نور مستقیم خورشید یا گرما قرار ندهید.
  • از کاندوم‌ های طعم‌دار یا خاردار با احتیاط استفاده کنید. این نوع کاندوم‌ ها ممکن است برای برخی افراد حساسیت ایجاد کنند.
  • اگر به لاتکس حساسیت دارید، از کاندوم ‌های پلی اورتان استفاده کنید. کاندوم ‌های پلی اورتان برای افراد حساس به لاتکس مناسب هستند.

در حین استفاده:

  • کاندوم را به درستی قرار دهید. در واقع کاندوم را روی آلت تناسلی مرد در حالت نعوظ قرار دهید. حلقه سر کاندوم را باید خالی نگه دارید تا فضای کافی برای انزال وجود داشته باشد.
  • در طول رابطه جنسی، مراقب پاره شدن کاندوم باشید و اگر پاره شد، رابطه جنسی را متوقف کرده و از یک کاندوم جدید استفاده کنید.

بعد از استفاده:

  • کاندوم ‌ها را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در سطل زباله بیندازید.

آیا کاندوم بهترین روش پیش گیری است؟

کاندوم یک روش بسیار موثر برای پیش گیری از بارداری و بیماری‌های مقاربتی (STIs) است، اما بهترین روش برای همه نیست. کاندوم بسیار موثر است چرا که 98% در جلوگیری از بارداری و 95% در جلوگیری از STIs موثر است. همچنین استفاده از آنها آسان می باشد و به راحتی در دسترس هستند. از سوی دیگر کاندوم‌ها ارزان هستند و عوارض جانبی هم ندارند.

همه این موارد، مزایای کاندوم را نشان می دهد ولی این محصول زناشویی معایبی هم دارد. اولا اگر به درستی استفاده نشود، می تواند پاره شود. ثانیا می تواند حساسیت ایجاد کند. چرا که برخی افراد به لاتکس، ماده‌ای که از آن کاندوم ساخته می شود، حساسیت دارند. از طرف دیگر می تواند میل جنسی را کاهش دهد.

هر چند قطعا کاندوم یکی از  بهترین روش های کاهش احتمال بارداری است ولی در کل، نمی توانیم بگوییم احتمال بارداری با کاندوم صفر است و این شیوه، بهترین روش پیش گیری است. بهترین روش پیش گیری از بارداری برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد،. یکی از آن عوامل، وضعیت سلامت شما است. اگر شما یا همسرتان مشکلات سلامتی خاصی دارید، ممکن است برخی از روش‌های پیش گیری از بارداری برای شما مناسب نباشد. عامل دیگر، سبک زندگی شما می باشد. اگر به طور منظم رابطه جنسی دارید، ممکن است یک روش پیش گیری از بارداری طولانی ‌مدت مانند IUD یا ایمپلنت برای شما مناسب ‌تر باشد.

مورد دیگری که در بهترین روش پیش گیری برای شما تاثیر گذار است، ترجیحات شما است. برخی از افراد ترجیح می ‌دهند از روش‌ های پیش گیری از بارداری هورمونی استفاده نکنند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می ‌دهند از روش ‌های پیش گیری از بارداری بدون لاتکس استفاده نکنند. با یک پزشک یا ماما و یا فروشنده محصولات بهداشتی صحبت کنید تا بفهمید بهترین روش پیش گیری از بارداری برای شما کدام است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *